Подобрена динамика на шофиране и гъвкавост.


Купето и кабриолетът Mercedes-AMG C 43 4MATIC са готови да получат обширна актуализация. Общите визуални характеристики са двойната решетка на радиатора AMG, мускулестата предна престилка и новата задна престилка с кръгли двойни елементи на ауспуха. Интериорът се отличава с опционален изцяло цифров кокпит с отличителни AMG дисплеи и ново поколение волани. 3.0-литровият V6 biturbo двигател вече доставя 287 kW (390 PS). Заедно с бързодействащата трансмисия AMG SPEEDSHIFT TCT 9G и задното задвижване на всички колела AMG Performance 4MATIC е възможно да се подобри динамиката на шофиране и ловкостта. с


Начално ниво в света на представянето.

„С новия C 43MATIC Coupé и Cabriolet, ние предлагаме на нашите клиенти широкообхватни, визуално и технически отличителни опции за начално ниво в света на представянето на Mercedes-AMG,” казва Тобиас Моърс, председател на Управителния съвет на Mercedes-AMG GmbH. С множество внимателно координирани мерки, разработчиците на AMG допълнително подобриха динамиката на шофиране. 3.0-литровият V6 двигател вече осигурява 287 kW (390 PS) и следователно 17 kW (23 PS) повече от преди. Максималният въртящ момент от 520 Нм се предлага в широка скоростна лента на двигателя от 2500 до 5000 оборота в минута. Новият C 43 4MATIC Coupé ускорява от почивка до 100 км / ч за 4,7 секунди, докато Cabriolet прави същото за 4,8 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път до 250 км / ч.

Спортен и отличителен: външният дизайн.

Екстериорът на C 43 4MATIC Coupé и Cabriolet е значително по-изразен, още по-силно идентифициращ новите модели като членове на семейството. Новите отличителни черти са радиаторната решетка AMG с двойно решетка от иридиево сребро и силно изваяната предна престилка с допълнителни удължители. Страничните въздушни завеси в предната престилка помагат за оптималното насочване на предния въздушен поток. Прикачното приспособление върху кръстосаните ребра и елемента за подстригване на предния сплитер са завършени в сребрист хром. Когато се гледат отстрани, привлекателните характеристики включват спортните странични прагове плюс нови, аеродинамично оптимизирани AMG джанти от лека сплав. Техните специално проектирани външни аеро-пръстени и геометрията на спиците, които са оптимизирани в аеродинамичния тунел, спомагат за подобряване на въздушния поток около колелата и по този начин увеличават аеродинамичната ефективност. Като част от това разработчиците се стремяха към оптимална комбинация от аеродинамика, тегло и охлаждане на спирачките, заедно с максимална производителност и намален разход на гориво.

Спортна естетика.

Задното излъчване също предава усещане за спортна естетика с два кръгли двойни елемента за тапицерия от висок гланц. Задната престилка със страничен изход за въздух и значително по-изразителния дифузор подобряват въздушния поток отзад. Спойлерът на капака на багажника е боядисан в цвета на автомобила. Опционалният AMG стилизиращ пакет създава акценти, които са още по-спортни: по-изразителният преден сплитер, стандартната втулка на спойлера, по-широките странични вложки и уплътненията в задната броня са завършени с черен гланц. Допълнителните опции за оборудване включват пакетът от въглеродни влакна II, в който корпусите на външните огледала и спойлерът на капака на багажника са завършени с черно въглеродно влакно. Нощната опаковка съдържа черни елементи, като например корпуси за външни огледала, раменни линии и профили за прозорци.